Skip to content

Kindertraumaseksuologie
Integrale behandeling en preventie

Het vergroten van de expertise over kindertraumaseksuologie en een integrale aanpak als sleutel van preventie. Dat is het doel van Claudia van Ombergen. Het door haar opgerichte behandel- en educatiecentrum voor Kindertraumaseksuologie is er niet alleen voor de professional, maar ook voor de vrouw en het opgroeiende kind.

Claudia Van Ombergen Kindertraumaseksuologie

Kindertraumaseksuologie

Het herkennen van trauma’s rondom seksueel misbruik gebeurt nog te weinig. Kinderen en volwassenen krijgen daarom vaak geen hulp, pas erg laat of bijvoorbeeld niet de juiste hulp die ze nodig hebben. Dit heeft gevolgen voor het opgroeiende kind. Ook vrouwen met een seksueel trauma ervaren vaak problemen. Bijvoorbeeld bij een kinderwens, tijdens de zwangerschap of tijdens de geboorte en opvoeding.

Claudia van Ombergen heeft als missie preventie en behandeling van seksueel misbruik te integreren in de zorg, het onderwijs maar ook in de reguliere en integrale geneeskunde. Om die reden heeft zij de term Kindertraumaseksuologie ontwikkeld en vervolgens het behandel- en educatiecentrum voor Kindertraumaseksuologie opgericht. Met educatie voor professionals en een integrale aanpak voor vrouw en kind zet het instituut in op preventie, bewustwording en inzicht en tegelijkertijd op behandeling en persoonlijke ontwikkeling.

Integrale begeleiding Kindertraumaseksuologie

Ben jij of is je kind slachtoffer van seksueel misbruik? Heb jij een vervelende seksuele (kind)ervaring of ervaar je een (overgenomen) seksueel trauma? Ben je zwanger en wil je dat je kind zich in een veilige, harmonieuze en liefdevolle baarmoeder ontwikkelt en geboren wordt? Zonder overgenomen en onverwerkt seksueel trauma?

Met de integrale aanpak van het behandel- en educatiecentrum voor Kindertraumaseksuologie leer je de impact van de ervaring of het trauma erkennen. Je verkrijgt inzicht in de gedachte, emotie en gedrag. Dit ga je integreren in je systeem en vervolgens omzetten naar levenservaring, zodat jij weer volledig je leven kunt leiden zoals jij dat wilt. Het begeleidingstraject is een persoonlijke investering en wordt daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten van een intakegesprek van circa één uur zijn € 195,-.

Vragen? Stel ze ons. We helpen je graag!

Telefoon 06 46 53 50 54

info@claudiavanombergen.com

“Mijn missie; Kindertraumaseksuologie
is een begrip in het zorg-, onderwijs-
en opvoedingssysteem!”

Claudia van Ombergen

“Preventie en behandeling van
Kindertraumaseksuologie integreren
in zowel de zorg, het onderwijs als de
geneeskunde. Dat is mijn droom!”

Claudia van Ombergen
Back To Top