Skip to content

Kindertraumaseksuologie
Integrale behandeling en preventie

Het vergroten van de expertise over kindertraumaseksuologie en een integrale aanpak als sleutel van preventie. Dat is het doel van Claudia van Ombergen. Het door haar opgerichte behandel- en educatiecentrum voor Kindertraumaseksuologie is er niet alleen voor de professional, maar ook voor de jonge en/of zwangere vrouw en het opgroeiende kind met de ouders.

Claudia Van Ombergen Kindertraumaseksuologie

Kindertraumaseksuologie

Het herkennen van trauma’s rondom seksueel misbruik gebeurt nog te weinig. Kinderen en volwassenen krijgen daarom vaak geen hulp, pas erg laat of bijvoorbeeld niet de juiste hulp die ze nodig hebben. Dit heeft gevolgen voor het opgroeiende kind. Ook vrouwen met een seksueel trauma ervaren vaak problemen. Bijvoorbeeld bij een kinderwens, tijdens de zwangerschap of tijdens de geboorte en opvoeding.

Claudia van Ombergen heeft als missie preventie en behandeling van seksueel misbruik te integreren in de zorg, het onderwijs maar ook in de reguliere en integrale geneeskunde. Om die reden heeft zij de term Kindertraumaseksuologie ontwikkeld en vervolgens het behandel- en educatiecentrum voor Kindertraumaseksuologie opgericht. Met educatie voor professionals en een integrale aanpak voor vrouw en kind zet het instituut in op preventie, bewustwording en inzicht en tegelijkertijd op behandeling en persoonlijke ontwikkeling.

Integrale begeleiding Kindertraumaseksuologie

Ben jij of is je kind slachtoffer van seksueel misbruik? Heb je zelf een pijnlijke seksuele ervaring meegemaakt die diepe sporen heeft achtergelaten? Of ben je zwanger en wil je jouw kind beschermen tegen de impact van een onverwerkt seksueel trauma, zodat het zich in een veilige en liefdevolle omgeving kan ontwikkelen?

Als je één van deze vragen met “ja” kunt beantwoorden, dan weet je hoeveel pijn en verwarring seksueel trauma kan veroorzaken. Het kan je denken, emoties en gedrag beïnvloeden, niet alleen tijdens het seksueel misbruik, maar voor lange tijd. Je verdient begeleiding die jou helpt de impact van deze ervaring volledig te begrijpen, te verwerken en te integreren in je leven. Zodat jij uit het gevangenschap van het seksueel trauma kan stappen en je leven kan gaan leven vanuit innerlijke vrijheid met lichtheid, zelfliefde, zelfrespect en zelfvertrouwen.

Of het nu gaat om het verwerken van seksueel misbruik, het herstellen van de verbinding met jezelf en je lichaam, het creëren van een veilige omgeving voor je kind om in te groeien, of dat je moeite hebt met intimiteit.

Claudia van Ombergen heeft een integrale aanpak ontwikkeld die kinderen met hun ouders, zwangeren en jonge vrouwen daadwerkelijk helpt om het trauma te overwinnen.

Kies vandaag nog voor jouw reis naar innerlijke vrijheid en dat begint bij een  intakegesprek van ongeveer één uur voor 195,- euro.  Dit is jouw eerste stap naar een nieuw begin en leven in vrijheid.

Begeleidingstrajecten zijn altijd afgestemd op jouw unieke situatie, behoeftes en wensen.

Voorbeelden voor het starten van een begeleidingstraject

  1. Kinderen die seksueel misbruik hebben meegemaakt
    Kinderen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik kunnen vastlopen in hun emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling. Het begeleidingstraject biedt hen de veilige ruimte om het trauma te verwerken en weer vertrouwen in anderen en zichzelf op te bouwen. Het helpt hen om emoties zoals angst, schuld en verwarring te begrijpen en te uiten, zodat ze in staat zijn om verder te groeien.

  2. Ouders die hun kinderen willen helpen na seksueel misbruik
    Ouders van kinderen die seksueel misbruik hebben meegemaakt, kunnen vaak worstelen met hoe ze het beste hun kinderen kunnen ondersteunen. Het begeleidingstraject biedt opvoedkundige begeleiding, waarbij ouders leren hoe ze hun kinderen op de juiste manier kunnen ondersteunen, hen de ruimte geven om te verwerken, en tegelijkertijd een veilige en liefdevolle omgeving te behouden.
  3. Vrouwen die als kind seksueel misbruikt zijn en nu zwanger zijn
    Vrouwen die seksueel misbruik hebben ervaren, kunnen geconfronteerd worden met een herleving van oude trauma’s tijdens de zwangerschap. De begeleiding helpt hen om met deze emotionele pijn om te gaan, de veiligheid en het welzijn van hun ongeboren kind te waarborgen, en een liefdevolle, veilige omgeving te creëren voor hun kind – zonder dat onverwerkt trauma doorgegeven wordt aan het kind.

  4. Vrouwen die door hun trauma moeite hebben met zwangerschap en bevalling
    Vrouwen die seksueel misbruik hebben ervaren, kunnen tijdens de zwangerschap of bevalling terugvallen in oude trauma’s. Het begeleidingstraject biedt ondersteuning bij het verwerken van deze gevoelens, het verminderen van angst en het herstellen van vertrouwen, zodat ze zich volledig kunnen richten op hun gezondheid en de komst van hun kindje.
  5. Jonge vrouwen die moeite hebben met intimiteit of relaties
    Seksueel trauma kan diepgaande invloed hebben op de manier waarop jonge vrouwen intimiteit ervaren en relaties aangaan. Het begeleidingstraject helpt hen om oude patronen van wantrouwen of schaamte te doorbreken, zichzelf opnieuw te leren kennen en gezonde, vervullende relaties op te bouwen, zowel met zichzelf als met anderen.

  6. Jonge vrouwen, zwangeren en kinderen die moeite hebben om zichzelf te verbinden met hun lichaam na trauma
    Veel slachtoffers van seksueel misbruik ervaren een vervreemd gevoel van hun eigen lichaam. Dit kan zich uiten in het vermijden van lichamelijke aanrakingen, een verstoord lichaamsbeeld, of zelfs lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak. Het begeleidingstraject richt zich op het herstellen van de verbinding met het lichaam, het bevorderen van lichamelijke zelfzorg, en het herstellen van een gezond lichaamsbeeld.

  7. Vrouwen die tijdens de zwangerschap angst en trauma ervaren door eerdere misbruik
    Voor vrouwen die zwanger zijn en traumatische ervaringen uit het verleden meedragen, kan de zwangerschap op sommige momenten herinneringen oproepen aan het misbruik. Het begeleidingstraject biedt een veilige ruimte om deze angsten en trauma’s te verwerken, zodat de zwangerschap een moment van positieve verandering kan worden, waarin de vrouw in haar kracht komt te staan en zich emotioneel ondersteund voelt.

  8. Vrouwen die hun trauma pas later in het leven ontdekken
    Er zijn vrouwen die als volwassene pas ontdekken dat ze seksueel misbruikt zijn in hun jeugd, of die pas later in hun leven de volledige impact van dit trauma beginnen te begrijpen. Dit traject helpt hen om het trauma te verwerken, oude pijn los te laten, en hun leven weer in eigen handen te nemen, vrij van de last van onderdrukte herinneringen.

  9. Vrouwen die worstelen met angst, depressie en posttraumatische stress (PTSS)
    Seksueel misbruik kan leiden tot langdurige geestelijke gezondheidsproblemen zoals angst, depressie en PTSS. Het begeleidingstraject biedt therapieën en technieken die specifiek gericht zijn op het verminderen van deze symptomen, het bevorderen van emotioneel herstel, en het herstellen van innerlijke rust en balans.

  10. Vrouwen die onbewust trauma hebben overgenomen van anderen (bijv. familieleden)
    Soms dragen mensen trauma’s over van anderen, bijvoorbeeld door een mishandelde ouder of een partner die misbruik heeft ervaren. Dit kan onbewust leiden tot het overnemen van trauma in hun eigen leven. Het begeleidingstraject helpt hen om te begrijpen waar deze patronen vandaan komen, ze los te laten en een gezonde, nieuwe weg in te slaan.

Vragen? Stel ze ons. We helpen je graag!

Telefoon 06 46 53 50 54

info@claudiavanombergen.com

“Mijn missie; Kindertraumaseksuologie
is een begrip in het zorg-, onderwijs-
en opvoedingssysteem!”

Claudia van Ombergen

“Preventie en behandeling van
Kindertraumaseksuologie integreren
in zowel de zorg, het onderwijs als de
geneeskunde. Dat is mijn droom!”

Claudia van Ombergen
Back To Top